Posjeta opštinama Maglaj i Doboj / 07.07.2006.

2.2.2016Posjeta opštinama Maglaj i Doboj / 07.07.2006.

Sastanak u Maglaju održan je 07.jula 2006. godine u 10:30. Pored članova i saradnika Komisije, sastanku su prisustvovali  načelnik opštine te predstavnici službe za urbanizam, geodetske i imovinsko-pravne poslove i zemljišno-knjižnog ureda u opštinskom sudu

Nakon sastanka izvršen je obilazak Starog grada Maglaj, Kuršumlija džamije i Uzeirbegovića kuće.

 

Sastanak u Doboju održan je 07. jula 2006. godine u 15:30. Pored članova i saradnika Komisije, sastanku su prisustvovali predstavnici opštine Doboj Jug: načelnik opštine, predsjednik Skupštine opštine; te predstavnici odjeljenja za opću upravu odjeljenja za prostorno uređenje, službe za odnose sa javnošćupodručne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, zemljišno-knjižnog ureda u opštinskom sudu, Muzeja u Doboju,  Organizacije za razvoj turizma regije – Rotor. Predstavnici opštine Doboj Istok nisu se odazvali pozivu da prisustvuju sastanku.

Nakon sastanka izvršen je obilazak starog grada Doboj, Selimija džamije i rimskog kastruma.

Komisija je upoznala učesnike sastanka u obe navedene opštine sa svojim nadležnostima, tekućim projektima, ciljevima i metodama rada. Predstavnici opštinskih tijela i institucija informisali su Komisiju o lokalnim problemima i aktivnostima koje provode u oblasti zaštite kulturnog naslijeđa na području Opštine. Dogovoren je način buduće međusobne saradnje.