(Not translated) Članovi Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika održali sastanke u Vladi Republike Srpske

5/19/2021

Članovi Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika jučer su održali sastanke sa Jasnom Milešević, direktoricom Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske, a potom i sa Miladinom Gaćanovićem i Draganom Jevtićem, pomoćnicima ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Tema sastanaka bila je saradnja Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika sa Ministarstvom i Zavodom na implementaciji Aneksa 8., kao i zaštiti kulturno-historijskih spomenika.

Sastanak je bio prilika da se osim razmjene informacija i dogovora o daljoj saradnji, razgovara i o projektima rekonstrukcije i rehabilitacije nacionalnih spomenika u Republici Srpskoj, a koja je u nadležnosti ovih institucija.

Obilazak gradova i općina, kao i radni sastanci sa predstavnicima entitetskih i kantonalnih vlasti su redovne aktivnosti članova Komisije, a u cilju bolje implementacije komisijskih odluka i zaštite kulturno-historijskog naslijeđa.

Sastancima su osim članova Komisije Faruka Kapidžića, Anđeline Ošap Gaćanović i Zorana Mikulića, prisustvovali i Mirzah Fočo, izvršni funkcioner Komisije i Mirela Mulalić Handan, pomoćnica izvršnog funkcionera za naslijeđe.