Posjeta općinama Derventa i Modriča / 19.05.2006.

2.2.2016



Posjeta općinama Derventa i Modriča / 19.05.2006.

Sastanak u Derventi održan je 19.05.2006. godine u 11:15. Pored članova i saradnika Komisije, sastanku su prisustvovali: Grozdan Ružičić, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti; Tomo Nagradić, načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove; Branislav Makrić, službenik u područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove; Marija Lazarević, samostalni stručni saradnik u odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti; Dragan Pajić, službenik u odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti; Zorka Pavković, viši stručni saradnik u odjeljenju za prostorno uređenje; i Siniša Marić, arhitekta-pripravnik u odjeljenju za prostorno uređenje.

Nakon sastanka izvršen je obilazak Gradske džamije, Muzeja (biblioteke) i Franjevačkog samostana Plehan.

Sastanak u Modriči održan je 19.05.2006. godine u 15:30. Pored članova i saradnika Komisije, sastanku su prisustvovali: Bojan Vidić, zamjenik načelnika; Momir Grahovac, načelnik odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne djelatnosti; Aleksa Kopanja, šef ZK ureda u Osnovnom sudu Modriča; Zoran Jandrić, šef područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove; Mile Tešić, urbanističko-građevinski inspektor; Nenad Božić, stručni saradnik za geodetske poslove; i Mirjana Goranović, viši stručni saradnik.

Nakon sastanka izvršen je obilazak crkve Uspenja Bogorodice, Starog grada Dobor i crkve svetog Nikole u Miloševcu.

Komisija je upoznala učesnike sastanka u obe navedene Općine sa svojim nadležnostima, tekućim projektima, ciljevima i metodama rada. Predstavnici općinskih tijela i institucija informisali su Komisiju o lokalnim problemima i aktivnostima koje provode u oblasti zaštite kulturnog naslijeđa na području Općine. Dogovoren je način buduće međusobne saradnje.